Indul a „kis városvédő” vetélkedő

A fődíj egyhetes balatoni nyaralás!

1. forduló

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület a Kelet-Magyarország támogatásával várostörténeti vetélkedőt hirdetett nyíregyházi általános iskolásoknak. A játékban ötfős csaptok vehetnek részt, egy iskolából több is. A tét: balatoni nyaralás.

(forrás: internet)

 

Az első hat forduló írásban zajlik, mostantól minden héten egy alkalommal három kérdést vagy feladatot találnak a versenyzők a Kelet-Magyarországban (a feladványok az egyesület honlapján – www.nyirvave.hu – is megtalálhatóak majd hétről hétre a „kis városvédők” menüpont alatt, illetve a honlapon olvasható kiadványokban a válaszok is.) A játékosoknak ezekre a kérdésekre kell válaszolniuk, vagy a feladatot megoldaniuk. Az utolsó forduló már élőben zajlik, a legjobb csapatok részvételével. A vetélkedő fővédnöke Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, aki felajánlotta: a nyertes csapat július 27-étől augusztus 1-jéig tölthet el egy turnust a Balatonon, a város szigligeti üdülőjében.

Az első forduló kérdései:

1. Hol található Nyíregyházán a Városalapítók szobra?

2. Kiket ábrázol Nagy Benedek szobrászművész alkotása?

3. Milyen vallásúak voltak a Nyíregyháza újratelepítésekor a városba költöző szlovák családok?

A kérdésekre a válaszokat április 10-éig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Kérjük, a levélben minden csapat írja le a csapattagok nevét, és azt is, melyik iskolába járnak. Bővebb információ: 06-70/933-98-20.

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.