Egyesületi dokumentumok

Meghívó - Olvassunk Krúdyt!

készítette: Szabó Ákos

Mint azt tagjainknak címzett levelükben már megírtuk, egyesületünk pályázaton nyert 100 ezer forint támogatást tervezett rendezvényeink egy részének lebonyolítására. Többek kérésére alább tesszük közzé teljes pályázati anyagunkat. Ennek egy részét, a felolvasást és a hangoskönyvet teljesítjük szerdán.

Bővebben: Meghívó - Olvassunk Krúdyt!

MEGHÍVÓ

A VÁROS- ÉS FALUVÉDŐK SZÖVETSÉGE

XXXII. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA ÉS KONFERENCIÁJA

„Homokba szőtt város”

 

Az alternatív turizmus szerepe az értékvédő településfejlesztésben

Bővebben: MEGHÍVÓ

Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

Labossa Gusztáv emlékverseny

XXIV . rész: 2010

A 2010-es esztendő szomorú eseménnyel kezdődött, hiszen január 26-án elhunyt az egyesület fáradhatatlan elnöke Labossa Gusztáv. A városvédő munkát értő és azt szívügyének tekintő vezetőt veszítettek el személyében, aki időt és fáradságot nem kímélve dolgozott, irányította és vezette az egyesületet, valamint alakított ki kapcsolatokat, jó együttműködést városi és országos civil szervezetekkel, a helyi önkormányzattal. Temetése február 2-án volt az Északi temetőben.

Bővebben: Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

100 éves lenne a villamos

XXV. rész: 2011

Január 20-án, az évindító egyesületi napon, dr. Kovács Ferenc, a város nemrégiben megválasztott új polgármestere volt a vendégük. Tájékoztatást kaptak az Önkormányzat legfontosabb elképzeléseiről, majd a kötetlen beszélgetés során több olyan kérdés felmerült, amely régóta foglalkoztatja a városvédőket: a Hősök tere, a „bádog szökőkút”, a kiskörút, a Szent István utca átalakítása, a helyi védelem alatt álló épületek sorsa, a régiségpiaccal és a kisvasúttal kapcsolatos tervek. (Később levélben is megerősítették a polgármester úrnak, hogy az „életfa szökőkút” helyett jobban illeszkedne a környezetbe egy hagyományos szökőkút.)

 

Bővebben: Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

Egy régi vezetőségi tag keresése

Tisztelt hölgyeim és uraim! Egyik nem olyan távoli rokonom anyai ágon mégpedik Dr. Fodor József az önk titkáraként tevékenykedett. Régi irataim rendezése közben került a kezembe egy névjegykártyája. Ha egy mondatban megirnák mi van vele él e még vagy már eltávozott közölünk? Nagyon megköszönném: Juhász Ferenc / Németország Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

A Mikeczek

XXIII.rész: 2009.

Év elején akciót indítottak az 1944. november 2-án, Nyíregyházáról elhurcolt polgári lakosok újabb történeteinek a felkutatására. Elsősorban olyanok jelentkezését várták, akik újabb információkkal tudtak szolgálni az 1989-ben megjelent kötethez képest. Az egyesületi napok is ezt a célt szolgálták elsősorban, amelyet anyaggyűjtésre hirdettek meg. Ehhez kapcsolódik a kezdeményezésük, hogy a város nevezzen el utcát Soltész Istvánról, salamonbokori tanítóról, aki szintén az elhurcoltak között volt. A város Közgyűlése elfogadta kezdeményezésüket.
Mivel a Krúdy Vigadó az elmúlt év végére bezárt, így új helyet kellett keresni a „Beszélgessünk városunkról!” című programsorozatnak. Az iroda közelében, a volt Kölyökvár épületébe várták február 14-én az érdeklődőket, akiknek dr. Bene János tartott füzetbemutató előadást a nyíregyházi Mikeczekről.

Bővebben: Évről évre - 25 éves a Nyíregyházi Városvédő Egyesület

Nyíregyháza, Őz u. 21.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Képgalériánkból

Ki olvas minket

Oldalainkat 112 vendég és 1 tag böngészi

Archív képek

Egyesületünk a Facebookon

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.