Helló Nyíregyháza! – Helló Világ!

A "Mosoly utczába" költöznek a városvédők

Helló, Nyíregyháza! – immár negyedik alkalommal illik így köszönni mindenkinek április 24-én - Nyíregyházán. Idén azonban a Világnak is hellózhatunk, miután a rendezvény „határtalanul naggyá” vált: péntek reggel közel ezer középiskolás több nyelven is „sziá”-t köszön. Egyesületünk standja a Mosoly utczában" lesz - itt népszerűsítjük kiadványainkat.

A Nyíregyháza belvárosát a vidámsággal és jókedvvel megtöltő rendezvény pénteken délelőtt 9-kor, a diákok felvonulásával kezdődik, és késő este a Piramis együttes koncertjével ér véget.

A turisztikai szezonkezdetet is köszöntő program minden generációnak kikapcsolódást kínál. Kovács Ferenc polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a legfiatalabb korosztálynak ovis sportvetélkedőt rendeznek a szökőkút melletti területen. Délutánra ugyanitt gasztronómiai utcát nyitnak, térségünk hagyományos ételkínálatával várják a vendégeket. Régi és új tematikus „utczák” nyílnak nemcsak a Kossuth téren, hanem a kulturális központ előtt is. A megújult Váci Mihály Kulturális Központ előtt, a Szabadság téri „Mosoly utczában” – itt találják majd az érdeklődők a Nyíregyházi Városvédő Egyesüllet standját is – vidám színpadi produkciókat láthatnak az érdeklődők. A Dózsa György utca egy időre „Művész utczává” alakul, ez köti össze az Agóra programban megújult kultúrpalotát és környékét a Kossuth térrel.

Lesz Kölyök és Tavasz utcza, a Digitális Nyíregyháza jegyében pedig „Jövő utcza” nyílik, ahol az informatikai fejlesztésekkel, a biztonságos internethasználattal kapcsolatban tájékozódhatnak a látogatók.

A köszönésért idén is tallért kapnak a városlakók, ezek beváltásával a gyerekek kreatív fajátékokkal játszhatnak, lesz ugrálóvár, jár a Csi-hu-hu, mobil játszóház, csillámtetoválás, arcfestés várja a legfiatalabbakat.

Újra nyit a Civil Kultúrpiac, melyen a város civil közösségei mutatják be produkcióikat. A tavaszi vásári forgatagban helyi kistermelők kínálják portékáikat, és lesz díszmadár kiállítás is.

A Kossuth téri nagyszínpadon bepillanthatunk a kulisszák mögé: kora délutántól az idén 30 éves Nyíregyházi Televízió Szieszta című kulturális műsorának felvétele zajlik, látványos produkciókkal, érdekes beszélgetésekkel.

Délután helyi zenekarok, táncos csoportok lépnek fel, este héttől pedig a Piramis együttes koncertje csábítja maradásra az érdeklődőket.

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.