Hozzon egy szál virágot a ’48-as sírkertbe!

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából március 14-15-én a város több pontján is tartanak megemlékezéseket, koszorúzási ünnepségeket. Egyesületünk szervezésében március 14-én 10 órakor kezdődik a megemlékezés Hozzon egy szál virágot a ’48-as sírkertbe! – címmel. Ezt megelőzően délelőtt 9-kor Irányi Dániel emléktábláját koszorúzzuk meg a Dózsa György utca 14. szám alatti épület falán.

 

 

Az Északi temetőben, a ’48-as sírkertben az Arany János Gimnázium és Általános Iskola diákjai adnak műsort. Ennek keretében hangzik el idei szónoki versenyünk győztesének, Szabó Dórának a beszéde. A forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából mondja el megemlékezését dr. Ulrich Attila történész.

Ezt követően délelőtt 11-től egyszerre három helyszínen lesz koszorúzás: a Kralovánszky család emléktáblájánál, a Luther utca 1., Kmety György emléktáblájánál, a Luther utca 7. és Hatzel Márton emléktáblájánál, a Hatzel tér 10. szám alatt.

A Petőfi téren délután ötkor kezdődik a megemlékezés, beszédet mond Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Március 15-én, pénteken délelőtt 10-kor veszi kezdetét a 165. évforduló alkalmából rendezett ünnepség, a Kossuth téren. Térzenét ad a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, ünnepi beszédet mond Kovács Ferenc polgármester, majd átnyújtja Nyíregyháza Érdemes Újságírójának a Krúdy Gyula-díjat. Ezt követően A márciusi ifjak egyike én valék címmel a Vasvári Pál Gimnázium növendékeinek műsorát láthatja a közönség, meghívott vendégművész: Rékasi Károly.

A Jósa András Múzeumban 11 órakor időszaki kiállítás nyílik Meddig alszol még hazám? - címmel. Síkra magyarok! – ez pedig az az óriás társasjáték, amelyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. A múzeum csütörtökön este hétig tart nyitva.

A Móricz Zsigmond Színházban március 15-én este hétkor kezdődik A kőszívű ember fiai című előadás bemutatója. Rendezte: Tasnádi Csaba.

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.