Zenével, tánccal, kiállításokkal várnak a Városnapok rendezvénysorozatára

Ezen a hétvégén, május 18-20. között tartják Nyíregyházán a Városnapokat. A rendezvénysorozat helyszíne – egy kiállítás kivételével, mely a Pál Gyula Teremben nyílik - a Kossuth tér. Zenekarok, táncegyüttesek váltják egymást a színpadon, fellép Muri Enikő, az Everdance, a Nyírség, az Igrice; Tirpák utca, népi játszótér nyílik, és kézműves foglalkozásokra is várják a résztvevőket. A Városháza Krúdy Termének előterében a városnapok alatt várostörténeti forrásokból látható kiállítás a megyei levéltár és a Jósa András Múzeum jóvoltából.

A városalapítás alkalmából szervezett hagyományos programsorozat pénteken délután 3-kor a Képmás zenekar koncertjével kezdődik a Kossuth téren.

Balázs Attila fotoriporter kiállítása Mi vagyunk azok címmel 16 órakor nyílik a Pál Gyula teremben. A Városalapítók szobránál a koszorúzás 17 órakor kezdődik, közreműködik, közreműködik a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar. Ezt követen a Kossuth téri nagyszínpadon Kovács Ferenc Nyíregyháza és Babák Mihály Szarvas polgármestere nyitja meg a Városnapok hagyományos rendezvénysorozatát 17.30-kor, majd együttesek, zenekarok fellépésével folytatódik a program: a Nyírség, a szarvasi Tessedik és Igrice Néptáncegyüttes közös produkciója, kísér a Csűrdöngölő Népzenei Együttes, a Nyírség Tirpák Kulturális Együttes, az Everdence Táncszínház, Trumpet-okee, Szüret Utcza zenekar.

A szombati program délelőtt 10 órakor a Szabolcs Dance Star 2012 táncos tehetségkutató verseny döntőjével és díjátadójával folytatódik. Délután háromtól a Nap, öttől a Fivérek együttes, este héttől pedig Muri Enikő élő koncertjére várják az érdeklődőket.

A vasárnapi program a Gombóc együttes fellépésével kezdődik délelőtt tízkor, utána Hajdú Ágota interaktív gyermekműsora következik, majd A helység kalapácsa című, komikus hőskölteményt adják elő a Vasvári Pál gimnázium diákjai. Délután kettőtől tűzoltó bemutatót láthat a közönség, majd háromkor veszi kezdetét az Akusztikus Zene Ünnepe. A IV. évad sztárvendége Petruska András.

A Városháza Krúdy Termének előterében a városnapok alatt várostörténeti forrásokból látható kiállítás a megyei levéltár és a Jósa András Múzeum jóvoltából.

Rossz idő esetén a szabadtéri rendezvényeket a Váci Mihály művelődési központban, a gyermekprogramokat a Móricz Zsigmond Könyvtárban tartják.

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.