Szigligetre utaznak a Kis Városvédők!

Képünkön a nyertes csapat

A Jókai "Történelmi kamaszok" csapata nyerte a Kis Városvédők Vetélkedőt. A helytörténeti vetélkedőt második alkalommal rendezte meg egyesületünk, fővédnök dr. Kovács Ferenc polgármester volt, aki a győztes csapatnak egyhetes balatoni nyaralást ajánlott fel.

 

 

Már második alkalommal rendeztük meg a Kis Városvédő Vetélkedőt, melynek célja, hogy minél több fiatal ismerje meg Nyíregyháza történetét, kapcsolódjon be az értékeink védelmébe, hagyományaink ápolásába, megőrzésébe.

A vetélkedő négy írásbeli fordulóból állt, majd június 14-én a Jósa András Múzeumban már a döntőben mérkőztek meg egymással a legjobb csapatok. A döntőt azonban egy felkészítés is megelőzte, a csapatok Holmár Zoltánnak, a múzeum osztályvezetőjének vezetésével végigjárták a múzeum állandó kiállításait, figyeltek, jegyzeteltek, tanultak. Holmár Zoltán volt egyébként a vetélkedő zsűrijének elnöke, a zsűri másik tagja egyesületünk alelnöke, Urbán Teréz volt.

 

Kedden a legjobb három csapat 6 fordulóban vetélkedett egymással. Végig szoros volt a küzdelem, a második helyezett csapat, a „Nyíregyházi városjárók” (62 pont) mindössze 3 ponttal maradt le a győztes „Történelmi Kamaszoktól” (65 pont), de szoros küzdelemben lett harmadik a „Nyírvidék” csapata (56 pont) is. A második helyezett csapat jutalma fürdőbelépő volt, a harmadik helyezett csapat nyereménye állatparki belépő. Mindhárom csapat tagjai egyesületünk könyvcsomagját kapták, továbbá a Krampács Bt. jóvoltából a kisvasútról szóló kiadványokkal is gazdagabbak lettek.

A jókaisok egyébként újráztak, mert tavaly is ők nyertek, maguk mögé utasítva felsőbb éveseket - így másodszor utazhatnak a Balatonra. Felkészítő tanáruk Ilyés Gábor.

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két csapata is döntős lett, a "Nyírvidék" és a "Nyíregyházi városjárók" is, felkészítő tanáruk Bodnárné Csáki Judit.

A döntőbe egyébként öt csapat jutott, de kettő az utolsó pillanatban visszalépett. Nagy örömünkre több megyei településről is jelentkeztek csapatok a vetélkedőre, sajnos, ők nem jutottak el a döntőig.

Cs.K.

Nyíregyháza, Őz u. 21.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Képgalériánkból

Ki olvas minket

Oldalainkat 86 vendég és 1 tag böngészi

Archív képek

Egyesületünk a Facebookon

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.