Tervek

tervek

Köszönjük szépen, így már legalább látunk valamit a tervekből, legalább lehet némi elképzelése azoknak is, akik nem jutottak el a fórumokra. Félek (sok követ látok mindenütt, meg sok új épületet), a "túlépítéstől".

Gyógyászati részleggel bővítenék az élményfürdőt

Az uniós pályázatban futópálya, pálinkaház és inka park is szerepel

A sóstói élményfürdőben gyógyászati részleg és újabb medencék, az állatparkban inka park, a múzeumfaluban pálinkaház, a parkolási gondok enyhítésére újabb parkolók, a központi parkban sétányok, a csónakázótó körül rekortán pálya épülne, míg a fürdőtavon pontonhíd. Ezek az új elemek a Sóstóra tervezett fejlesztési programban, melyből kikerült viszont a szálláshely-bővítés és a műjégpálya. A terveket Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója, Veres István főépítész, és a tervező Banu Roland (Fatum Properti Kft.) ismertette a Városvédő Egyesület elnökségével. A tervekről a Bővebben gombra kattintva olvashat.

Bővebben: Gyógyászati részleggel bővítenék az élményfürdőt

vizes sétány

Kedves Lukács Mónika! A 3-4 héttel ezelőtti fórumon a polgmesteri hivatalban a hozzászólásomban természetesen már én is felvetettem a szél kérdését (ld. a Naplóban megjelent anyagot), én is tartok tőle ugyanis, hogy algás, nyálkás lesz a mostani medence közepén kialakítandó sétány (a szökőkutat övező virágágyások mellett is akkor érveltem, többek között azzal, hogy a felspriccelő víz talán még öntözné is őket). Akkor azt a választ kaptam, hogy be lesz építve egy automatika, amely (ha jól emlékszem) 35 km/h szélsebesség mellett kikapcsolja a szökőkutat, másrészt technikailag megoldható, hogy ne spricceljen szét a víz. Meglátjuk, nekem is fenntartásaim vannak... Üdvözlettel: dr. Simon László

Új szökőkút

Úgy tűnik a 2. változat lett elfogadva szökőkút ügyben, azonban egy kérdésem lenne. Mutassanak egy olyan menyasszonyt, aki a több százezres ruhájában beáll egy "vízesés" alá?! Minden bizonnyal az út is vizes lenne. Képen szép, de a valóság??? A részletek is fontosak, ezen lehet még - sőt kell is - gondolkodni.

Milyen legyen az új szökőkút?

A közelmúltban tartott lakossági fórum óta újabb elképzelések születtek a Kossuth téren álló Életfa szökőkút helyére. A látványtervek ábrázoló tabló a rövid műszaki leírásokkal a Városházán tekinthető meg. Az egyes változatokat honlapunkon is bemutatjuk.

Bővebben: Milyen legyen az új szökőkút?

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.