Ilyen volt, ilyen lett

424

Ha a Svájci lakban nem három féle étel közül kellene választani, és az étlapon szereplő három savanyúságból nem csak egy lenne "készleten", akkor mindegy lenne, hogy van-e üvegfal, vagy nincs. Amúgy a 424-es étterem mindig tele van, a terasza is. Fedett helyisége talán még kisebb is, mint a Laké, mégis nagyobb a forgalma, mivel első osztályú mind a kiszolgálás, mind a konyha, míg sajnos a Svájci Lakról ez nem mondható el. Talán ha kicsivel eredményorientáltabb lenne a vezetése....

organikus építészet

Ha sehol, de a Sóstón tényleg helye lenne az organikus építészetnek. Miért nem áll ki valaki ezért ? Üveg, vas helyett Makovecz irodája nem pályázhat ? Megint a rosszul értelmezett lokálpatriótizmus az esztétikum helyett? Ott, ahol tájba simuló. szerves anyagokat alkalmazó építész csodát művelhetne.....Nem kell a pokol hőjét sugárzó mikró-akvárium !

minek a zöldfelület nekünk

Csekélység csak 4 vacak akácot fognak kivágni megint, minek az nekünk, nomád nép voltunk, nem sokra becsültük a fákat sohasem, meg különben is marad elég az erdőben :-). A Svájci-lak előtt évek óta üres a sok díszkő között az a kör alakú ágyás, ahol valaha egy szép fa volt. Elpusztult, senkinek sem jutott eszébe azóta pótolni. Vacsorázott vagy ebédelt már valaki üvegházban? Próbált már valaki ekkora üvegfelületeket folyamatosan tisztán tartani? Építsék az épület mögé az "üvegházat", ott nem zavarja majd az összképet. Remélem az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség legalább ezt az épületet megvédi, ha már a Széchenyi utca 16 sz alatti sárgatéglás épületet (panzió) nem sikerült.

javít

le JJebb

személyeskedjünk

Tisztelt Almássyné Úrhölgy ! Csak olyan dolgokra adok ki pénzt,ami hasznos,netán szolgál egy ügyet (pld SOS gyermekfalu, Bohócdoktorok)Nem ismétlem, EZ A JELENLEGI Városvédő egylet nem az,amire egy forintot is szánnék.Amióta figyelemmel kísérem munkájukat- már lejebb megírtam, mi a véleményem róla.. Hogy jövök én ahhoz,egy ilyen szuper társaságot bíráljak?" Ehhez nem voltunk hozzászokva, hiszen mi (Önök) tökéletesen...dolgozunk" Számtalan épület felújítását elvégzték,megszervezték, pályáztak,szembe mentek a bontási engedélyekkel, nem engedték lebontani pld a Rákóczi úton az Ispotályt, áll az Országzászló, tehát a minden rendben, a legnagyobb rendben van. A harcosabb tenni akarót kikezdik, mert nem a mi kutyánk....Boldogan hátradőlnek, félvenként egy tábla ! Nem rossz, csak borzasztóan kevés a nagy egójukhoz,önhittségükhöz ....

javítás

Mindenkitől elnézést kérek a betű hibáért: nem sértedetés, hanem sértegetés

válasz Jónis ÚRNAK!!!

Kedves Jónis ÚR!!! Szíveskedjen Ön "dörömbölni" az egyesület rendezvényein és személyesen szerepet vállalni a kifogásolt dolgok ügyeinek intézésében. Én még soha nem találkoztam Önnel sem a rendezvényeinken, sem a tagdíjat fizetők között. Okosabb lenne, ha megszólalás és sértedetés helyett tájékozódna előbb a tényekről a maguk teljességében. Kritikát mondani és másokat sértegetni sokkal könnyebb, mint cselekedni. Ané Vali

Sóstó és Pató Pál

Nagyon régen írtam ide,mivel számos," mindent jobban tudó"..leintett,kijavitott, stb.stb. Most azonban igazolni látom,hogy továbbra is lelkesen járnak az események után, de nagyon ! Nem vagyok természetesen csalhatatlan, de a tények makacs dolgok ! Podlovics Roland úr kereste meg a Városvédőket,NEM fordítva, hogy előzetesen kontrollálják a terveket. Ki kell mondanom, tudom demagóg lesz, de végre újjá kellene már választani az Egyesület irányító személyeit, mert ez az minimális tevékenységre korlátozott gárda, nos párszor már leszerepelt. Felavatták a Hegedüs emléktáblát, ami nagyon szép, de....Ez városvédelem ? Ugyan kérem, hol az ellenőrzési jogkör kiharcolása bontási engedélyek kiadásakor a régi negyedben ? Miért nem tárgyalnak az Önkormányzattal az Úniós forrásokból felújítható épületekről mondjuk a Széchenyi utcán ? Inkább elfoglalják egymást, a városi fórumon folytatandó ki,milyen pártnak tagja mesterséges vitával ! Nem bánom, minek minősítik ezt a szösszenetet, nem érdekel, de le kellene már váltani a nyugdíjra érdemesült öreg harcosokat, hogy max távolból ,esetleges tanácsadóként vigyék az ügyeket. Amíg ez a szerény aktivitású,hatásfokú vezetőség "uralkodik" az Egyesületben, minden ilyen impotensen fog zajlani, mint most. Le a kalappal Podlovocs úr előtt, hogy ő kérte a kritikát, segítséget,együttműködést.

Ilyen lehet a Svájci-lak és a Loft Galéria

Üvegdobozba „zárnák” a Svájci-lak teraszát, konyhával bővítenék a Loft Galériát, és megépülne a Igrice patak fölött a Csónak utcánál átível kis híd – ezekről a közeli tervekről volt szó a Városvédő egyesület csütörtöki elnökségi ülésén. És arról is, hogy a Sóstó Rt. Vezetése szorosabbra szeretné fűzni az együttműködést a városvédőkkel, hogy a fejlesztések, tervezés során az egyesület véleménye is megjelenjen. A tervekről egyébként közös lakossági fórumot is rendezünk március 12-én 16 órától a Svájci-lakban.

 

Bővebben: Ilyen lehet a Svájci-lak és a Loft Galéria

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.