Galambok - egyre több a gond az ürülékükkel - írja olvasónk

"Egy régóta fennálló és mostanára egyre nagyobb méreteket öltő, a város tisztaságát, egészségét, élhetőségét és szépségét érintő kérdéssel fordulok a magam, és több nyíregyházi lakótársam nevében Önökhöz" - kezdi egyesületünkhöz címzett levelét Mezeiné Dr. Oláh Zsuzsa.

 

Azt írja: "Mint Dózsa György utcai belvárosi lakos, nap mint nap egyre elkeseredettebben figyelem azt a fajta esztétikai és anyagi kárt, amit a belvárosban élő, évről évre nagyobb számban szaporodó galambok okoznak.

 

A Takarékpalota gyönyörű épülete immáron a galambok és fészkeik martaléka, a Királyudvar gyönyörű épületének – ide mellékletben csatolt – gyönyörű párkánya már nem látszik a galambok ürülékétől.

Az utóbbi napokban a nem régen gyönyörűen, nagyon sok pénzért felújított – a Királyudvar melletti – házat lepték el, pár nap alatt jelentős kárt tettek az épületben. Nem beszélve arról, hogy az épületek alatti járda közegészségügyi szempontból is kívánni valót hagy maga után , hiszen ezek az állatok sajnos a járdákat , a Kossuth tér díszburkolatát is teljesen összepiszkítják. Érdemes egy vasárnap délelőtt elsétálni a Takarékpalota elé, és meghallgatni, milyen döbbenettel és undorral beszélnek az épület előtt fényképezni kívánó kirándulók, a kisgyermekeiket sétáltató anyukák, akik nem győzik a kicsiket terelgetni a galambok ürüléke között.

Beleolvasva az Egyesület Alapszabályába, a 11. pontban reménykedve olvastam, hogy az Egyesület fellép a település környezete és tisztasága érdekében.

Ezért fordultam Önökhöz, mert segítséget szeretnék kérni abban, hogy megakadályozzuk a belváros teljes lepusztulását. Teszem ezt azért is, mert az utóbbi napok galamb inváziója hetek, akár napok alatt fog visszafordíthatatlan károkat okozni a város legszebb épületeiben.

Kérem, szíveskedjenek a város védelmében segíteni, és fellépni az illetékes szerveknél annak érdekében, hogy az elszaporodott galambok áradatának véget vessünk.

Tisztelettel: Mezeiné Dr. Oláh Zsuzsa

Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.

Telefon: 42/400-187

e-mail: nyirvave@gmail.com

 

Legyen Ön is Városvédő!

Támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Adószámunk:    19214050-1-15

 

Tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, Látogatóinkat, hogy honlapunkon a névtelen hozzászólásokat a rendszer 24 órán belül törli.

OTP-nél vezetett számlaszámunk:

11744003-20047720-00000000

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 118 vendég és 0 tag böngészi

Egyesületünk a Facebookon

facebook logo

Copyright � 2018 Creative. All Rights Reserved.